Cei mai speciali copii au jucat fotbal

05 Apr 2017

Zeci de copii cu dizabilităţi intelectuale şi fizice din şcolile auxiliare ale municipiului Chişinău au participat la turneul de mini-fotbal, în data de 1 aprilie, inaugurând, astfel, săptămâna Fotbalului European Special Olympics.

Sportul i-a reunit atât pentru a face mişcare, cât şi pentru a socializa cu semeni de aceeaşi vârstă şi a lega noi prietenii.

„Modul sănătos de viaţă promovat prin sport contribuie atât la o stare fizică bună, cât şi la crearea unei atmosfere de sărbătoare pentru copiii cu necesităţi speciale. Suntem alături de mişcarea Special Olympics din 2010, încurajând integrarea în societate a copiilor cu necesităţi speciale, promovând toleranţa şi deschiderea societăţii pentru a oferi şanse egale fiecărei persoane”, a declarat Viorica Tudos, şef al Departamentului Comunicare şi Calitate.

Mobiasbancă a încurajat tinerii fotbaliști să participe la competiții sportive, îndemnându-i să consume cât mai multe fructe şi să facă sport, pentru un mod de viaţă cât mai armonios.

Mobiasbancă este un partener activ al comunităţii prin politica de responsabilitate socială şi corporativă, de asemenea, prin participarea angajaților în acțiuni de voluntariat.

Etapa finală a Săptămânii Fotbalului European Special Olympics va avea loc la sfârșitul lunii aprilie.