Luna francofoniei a culminat cu o gală de premiere

13 Apr 2017

Mihail Vlas şi Mihai Bugu sunt premianţii locului I, la secţiunea video din categoria universitară, al celei de-a II-a ediţii a Concursului de fotografie şi video cu genericul „Şi în plus vorbesc franceza”, lansat de Ambasada Franţei în Republica Moldova, împreună cu Alianţa Franceză şi Agenţia Universitară a Francofoniei cu ocazia Zilei internaţionale a Francofoniei.

Tinerii, studenţi ai Universităţii de Stat din Moldova, au luat locul I în categoria universitară, reuşind să cucerească prin ingeniozitate şi maniera artistică în care şi-au manifestat pasiunea pentru limba franceză într-un clip video.

În calitate de partener al evenimentului, Mobiasbancă a oferit certificate valorice premianţilor Mihail Vlas şi Mihai Bugu, îndemnând laureaţii concursului să valorizeze avantajele cunoaşterii limbii franceze, să-şi trăiască cu pasiune visele, dându-le culoare pentru a trăi „la vie en rose”.

În luna martie, Mobiasbancă a sprijinit şi organizarea Festivalului Naţional al Cântecului Francofon „Chantons, amis” dedicat francofoniei, limbii franceze şi tinerelor talente, pentru că aşa este #corect!

La 20 martie 2017 a fost marcată Ziua Internaţională a Francofoniei, fiind consemnaţi 20 de ani de la aderarea ţării noastre la Organizaţia Internaţională a Francofoniei.