Mobiasbancă a felicitat laureații Concursului ”Alexei Stârcea”

29 Mar 2018

La Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” trăiește muzica și se valorifică talentele. Au convins o dată în plus și participanții Concursului Internațional de Canto Academic ”Alexei Stârcea”, care, la cea de-a X-a ediție, au participat în număr record - 25 de interpreți din Republica Moldova și Ucraina.    

La 27 martie, a avut loc Gala Laureaților, unde, un juriu echidistant, prezidat de distinsul tenor și profesor de canto Mihail Munteanu, a apreciat prestația scenică și cele mai valoroase voci înscrise în concurs. Locurile premiante au revenit tinerilor Anastasia Ghimbovscaia, Veaceslav Timofti (premiul I), Veronica Stegarescu, Vadim Ceban, Vera Chirneva, Gheorghe Severin, Ramina Zaichenko (premiul II); Georgeta Cheptea, Gheorghe Cibotaru, Ilona Novac, Adriana Spunei, Daniel Șveț (premiul III), fiind acordate, de asemenea, diplome pentru cel mai bun corepetitor, diplome de mențiune, precum și premiul Familiei Stârcea.

”Pentru Mobiasbancă este o tradiție să susțină arta și tinerii muzicieni, iar calitatea înaltă a concursului și talentele pe care le descoperă completează cu succes palmaresul vocilor autohtone. Suntem alături de învingători și le vom urmări evoluția profesională, care, cu siguranță, va fi impresionantă. În 2019, când se consemnează centenarul de la nașterea compozitorului Alexei Stârcea, vom susține ediția specială a concursului, aducând astfel un omagiu acestei personalități notorii a culturii naționale”, a declarat Stela Ciobanu, Secretar General.

Mobiasbancă este partenerul Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”.

Susținem excelența în artă, pentru că așa este #corect!