Mobiasbanca oferă oportunități atractive pentru mediul de afaceri prin programul InnovFin

04 Mar 2020
Antreprenorii care optează pentru un credit la Mobiasbanca – OTP Group pot beneficia în continuare de garanții suplimentare pentru dezvoltarea proiectelor inovatoare. În acest sens, László Diósi, Preşedintele Comitetului Executiv – CEO al Mobiasbanca OTP Group a semnat un acord adițional cu Fondul European de Investiții în vederea creșterii limitei de garanție.
  
Astfel, Mobiasbanca rămâne a fi parteneră la Facilitarea de garantare InnovFin pentru întreprinderile mici şi mijlocii, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, în cadrul programului Orizont 2020 „Instrumente Financiare”.
 
“Ne bucurăm de continuitatea programului InnovFin, cu suportul Fondului European de Investiții,  care ne ajută să susținem clienții în dezvoltarea afacerilor lor în condiții preferențiale. Suntem deschiși  să oferim soluții de finanțare pentru companiile locale care dezvoltă proiecte inovatoare, ce implică investiții în tehnologii performante – acestea fiind eligibile pentru accesarea resurselor financiare cu garanții suplimentare”, a declarat László Diósi.
 
În condițiile programului InnovFin, întreprinderile mici și mijlocii care s-au focusat pe dezvoltarea de proiecte inovatoare, intenționează să lanseze produse și servicii noi, esențial îmbunătățite, sau companiile de cercetare și dezvoltare pot beneficia de garanții și rate mai mici ale dobânzii decât standardul promoției. InnovFin poate garanta până la 50% din valoarea gajului pentru suma împrumutului contractat. Valoarea împrumuturilor contractate de antreprenori poate varia de la 25 mii EUR până la 7,5 milioane EUR, pentru o perioadă maximă de 10 ani. Gradul de complexitate pentru obținerea acestor credite este minim.
 
Despre FEI
 
Fondul European de Investiții (FEI) face parte din Grupul Băncii Europene de Investiții. Misiunea sa centrală este de a sprijini întreprinderile micro, mici și mijlocii (IMM-uri) din Europa, ajutându-le să acceseze finanțe. FEI proiectează și dezvoltă capitalul de risc și de creștere, garanții și instrumente de microfinanțare, care vizează în mod specific acest segment de piață. În acest rol, FEI favorizează obiectivele UE în sprijinul inovării, cercetării și dezvoltării, antreprenoriatului, creșterii și ocupării forței de muncă.
 
Despre Mobiasbanca – OTP Group
 
Mobiasbanca - parte a unui grup financiar European puternic, marchează 30 de ani de activitate pe piața bancară, timp în care a devenit una dintre cele mai transparente, stabile financiar şi de încredere bănci pe piața Republicii Moldova, oferind servicii financiare inovative, care corespund standardelor internaționale. Rețeaua vastă de unități asigură accesibilitatea clienților la produsele băncii şi o abordare personalizată în realizarea proiectelor de dezvoltare. 
 
Mobiasbanca - OTP Group celebrează 30 de ani de încredere și responsabilitate. 
 
Despre InnovFin
 
Facilitatea de garantare a IMM-urilor InnovFin, în cadrul programului Orizont 2020, oferă garanții și contra-garanții pentru finanțarea datoriilor cuprinse între 25 000 EUR și 7,5 milioane EUR pentru a îmbunătăți accesul la finanțarea împrumuturilor pentru IMM-uri inovatoare și întreprinderile mici și mijlocii (până la 499 angajați). Facilitatea este administrată de FEI și este extrasă prin intermediari financiari - bănci și alte instituții financiare - din statele membre ale UE și din țările asociate. În cadrul acestei facilități, intermediarii financiari sunt garantați de FEI față de o proporție din pierderile lor suportate în ceea ce privește finanțarea datoriei acoperite de facilitate.