Mobiasbanca OTP - Group împărtășește emoțiile celor 80 de ani de la fondarea Muzeului Național de Artă al Moldovei

26 Nov 2019
Împărtășim emoții de mândrie și fericire împreună cu Muzeul Național de Artă al Moldovei, care sărbătorește 80 ani de la fondare. Ani în care s-a scris istorie, s-a promovat arta, cultura, valorile naționale, în țară, și departe peste hotarele ei. 
 
Mii de expoziții, artiști de valoare, evenimente, vizitatori, care nu pot fi calculate în cifre, dar în momente și clipe întipărite în istoria Muzeului. 
Mobiasbanca OTP - Group este partenerul principal al Muzeului, iar de-a lungul timpului am susținut diverse evenimente importante cu  participarea artiștilor plastici consacrați din țară și de peste hotare. 
 
“80 de ani de când arta își are propria casă, cu oameni dragi și iubitori de frumos. Susținem frumosul și credem în talente, în artă, în tot ce ne reprezintă ca țară, ca națiune. Muzeul Național de Artă este mai mult decâut o instituție culturală de valoare, acesta reprezintă o punte de legatură dintre popoare și generații. Mulți ani înainte, cu multe evenimente la fel de frumoase și deosebite”, a declarat Stela Ciobanu, Secretar General, Mobiasbanca. 
 
Cu ocazia aniversării, Muzeul a pregătit un eveniment de excepție, care va dura 2 zile, în perioada 25-26 noiembrie: conferință aniversară, expoziții, concurs de desene, etc. Agenda evenimentelor o puteți vedea aici.
 
Un moment deosebit va fi dezvelirea plăcii comemorative a lui Auguste Baillayre, artist plastic, profesor și primul custode-șef al Pinacotecii municipale, instituită în 1939, care a stat la baza fondării muzeului.
 
Vă așteptăm să vizitați Muzeul, pentru a trăi momente unice și a sărbători împreună.