Mobiasbancă – solidară în luna de Conștientizare a Cancerului Mamar

15 Oct 2018
Maladia care ocupă primul loc în morbiditatea printre tumorile maligne în Republica Moldova - cancerul mamar la femei, înregistrează circa o mie de cazuri noi anual.
 
În semn de solidaritate, angajații Mobiasbancă se alătură campaniei de informare în Luna Internațională a Conștientizării Cancerului Mamar  prin transmiterea unui mesaj către toate femeile: ”Cancerul mamar depistat la timp, poate fi tratat!”. Totodată, ținem să menționăm că aceștia participă anual la maratonul Run Pink Moldova pentru a susține femeile ce luptă cu această maladie. 
 
Îndemnăm toate femeile să meargă la  consulaţia medicului mamolog sau să informeze persoanele apropiate despre măsurile de auto-control și prevenire a maladiei. 
 
Astfel, în fiecare zi de joi Institutul Oncologic organizează şcoli cu pacienții, unde medicii mamologi vor oferi informații despre prevenire, grupuri de risc, tratament şi instruiri de auto-control. Iar în săptămâna 15-19 octombrie, consultaţii gratuite vor fi oferite în cadrul Asociațiilor Medico-Teritoriale din sectoarele municipiului Chișinău: Botanica, Buiucani, Centru, Ciocana, Râșcani, în zilele de luni până joi, în intervalul de ore 9:00 – 14:00. 
 
Credem că, depistat la timp, cancerul mamar poate fi tratat.