Mobiasbancă susține inovarea sectorului medical din Republica Moldova

17 Oct 2017

Mobiasbancă continuă să susțină sectorul medical și tinerii antreprenori pasionați de dezvoltarea tehnologiilor informaționale, sprijinind proiectul BreakingMED, care își propune revoluționarea sistemului medical din țară.

„Investiția de încredere a unei instituții financiare de talia Mobiasbancă a contat și contează enorm pentru noi. Ne-a dat aripi, iar noi perseverăm ca să revoluționăm prin inovare și digitalizarea sectorului medical”, a declarat Olga Graur, managerul proiectului.

BreakingMED a reușit să adune peste 100 de tineri care au explorat conceptele de aplicații WEB și mobile, realitate virtuală, imprimare 3D și Big Data în medicina viitorului. Participanții au venit cu soluții digitale pentru cele mai acute probleme.

„Potențialul tehnologiilor informaționale trebuie valorificat mai ales în domeniul sănătății, pentru a sprijini dezvoltarea acestuia, iar în final – să contribuie la salvarea de vieți și asigurarea stării de sănătate și longevitate a populației. Susținerea acestui proiect reconfirmă strategia Mobiasbancă de sprijinire a sectorului medical prin programul MobiSanté, a inovațiilor și investirea încrederii în potențialul tinerilor dezvoltatori IT”, a declarat Stela Ciobanu, Secretar General al băncii.

Proiectul BreakingMED va culmina cu un eveniment de tip Hackathon în care mai mulți programatori, persoane din medicină, designeri și antreprenori vor participa la dezvoltarea de software, colaborând pentru realizarea unui proiect de sistem de programe pentru calculatoare.