Mobiasbancă – partenerul comunităţii profesorilor francofoni

19 Dec 2016

Trecerea în revistă a principalelor activităţi derulate pe parcursul anului în vederea promovării francofoniei, a limbii şi culturii franceze – iată unul dintre obiectivele întâlnirii recente la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din capitală a comunităţii profesorilor francofoni sub egida Asociaţiei Profesorilor de Limbă Franceză din Moldova.  

Circa 120 de profesori din diverse instituţii universitare şi preuniversitare din întreaga republică au lucrat în ateliere de formare şi au relatat despre cele mai bune practici şi realizări în domeniul predării/ promovării limbii şi culturii franceze.

„Prezenţa şi susţinerea Mobiasbancă la acest eveniment este deloc întâmplătoare. Apartenenţa la un Grup Financiar Internaţional cu origini franceze ne „obligă” în cel mai plăcut mod să susţinem promovarea culturii şi limbii franceze în Moldova.

Un număr impunător de absolvenţi ai Liceului „Gh. Asachi” sunt, astăzi, angajaţi ai Mobiasbancă şi  cunosc la un nivel avansat limba franceză, iar acesta este meritul Dvs., dragi profesori”, a declarat Viorica Tudos, şefa Departamentului Comunicare şi Calitate al Mobiasbancă, la ceremonia de înmânare a premiilor din partea băncii.

În 2016 Republica Moldova marchează două decenii de la aderarea la Organizaţia Internaţională a Francofoniei. Din 2007, Mobiasbancă este parte a grupului francez Société Générale.

Mobiasbancă sprijină o serie de proiecte francofone în Republica Moldova menite să faciliteze comunicarea, să încurajeze parteneriatele moldo-franceze, să consolideze sentimentele apartenenţei la spaţiul european dominat de valorile democraţiei, toleranţei, diversităţii şi solidarităţii.

Potrivit unui raport din 2014, Republica Moldova este cea mai francofonă ţară din Europa Centrală şi de Est.