Vinificatorii din Moldova vor putea achiziționa în leasing echipament pentru producerea vinului

09 Feb 2016

Mobiasbancă – Groupe Société Générale este partenerul programului „Filiera Vinului - Componenta Leasing” privind restructurarea întreprinderilor din sectorul viticol și vinicol. 

Programul presupune oferirea resurselor financiare in regim de leasing vinificatorilor si companiilor conexe (impachetare, ambalare, tipografii etc.) pentru achiziționarea echipamentelor, tractoarelor, combinelor de recoltat, remorci, filtre și altele.

Suma finanțării în leasing constituie de la 25 mii până la 7 mil. de euro.

„Vinificatorii și alți fermieri se confruntă des cu probleme și dificultăți la accesarea creditelor din cauza lipsei de garanții. Leasingul nu obligă fermierii să prezinte garanții și oferă condiții mai bune - rata dobânzii de 8-9%, termenul de rambursare până la 10 ani, flexibilitate la stabilirea graficului de plăți”, a explicat în cadrul unei conferințe de presă Iurie Brumărel, directorul executiv al programului de restructurare a întreprinderilor din sectorul viticol și vinicol.

Programul Filiera Vinului a fost creat de către Guvernul Republicii Moldova și Banca Europeană de Investiții pentru soluționarea deficiențelor structurale ale industriei vinicole moldovenești.

Scopul acestuia este de a contribui la restabilirea sectorului vinicol al RM și la asigurarea producerii vinului cu denumire de origine și indicație geografică protejată.