Management

 
László Diósi - președintele Comitetului Executiv - CEO, al Mobiasbanca – OTP Group
Lászlό Diόsi este noul președinte al Comitetului Executiv al Mobiasbanca – OTP Group, începând cu 25 iulie curent, odată cu achiziționarea „ Mobiasbanca - Groupe Societe Generale S.A”, de către OTP Bank Plc.
Lászlό Diόsi, MBA, specializat în Finanțe, Management și Administrarea afacerilor, are o experiență în domeniul bancar de peste 25 de ani. Și-a început activitatea în anul 1993, în Magyar Kulkereskedelmi Bank Rt., Hungary, în funcția de Membru al Programului de formare, ocupând de-a lungul timpului diferite poziții care au contribuit semnificativ la cariera sa în domeniul bancar.
La OTP Group și-a început activitatea în 1995, pe o perioadă de 5 ani (1995 – 2000), ocupând funcțiile de Coordonator Network, proiect BPR; Șef Regiunea Sud din Budapesta; Manager de Proiect privind Creditele Ipotecare. În perioada 2000 – 2004 a activat la K&H Bank, Hungary, unde a ocupat funcțiile de Deputy Cheif Officer, Șef Divizia Retail Manager de Proiect pe Integrare; Șef Regiunea Retail din Budapesta și Ungaria Centrală.
În anul 2005 revine la OTP Group, unde preia funcția de Director General Adjunct, Șef Divizia Retail OTP Bank Romȃnia, apoi Director General și Președinte al Directoratului la OTP Bank România.
Venind la conducerea Mobiasbanca OTP- Group S.A., Lászlό Diόsi a menționat că OTP- Group a scris istorie în Europa Centrală și de Sud-Est, și cu siguranță în Republica Moldova numele băncii va fi recunoscut în toată țara.
„Ne așteaptă o perioadă dinamică, plină de provocări, dar sunt sigur că împreună cu echipa profesionistă pe care am găsit-o aici, vom atinge obiectivele stabilite. Îmi doresc ca succesul și reputația Mobiasbanca OTP - Group să fie strâns legată de satisfacția clienților noștri. Vom continua să dezvoltăm proiecte noi, să devenim un partener de încredere în furnizarea serviciilor financiare și să satisfacem nevoile clienților noștri”, a subliniat noul CEO al Mobiasbanca OTP- Group S.A..
OTP Group este unul dintre cei mai mari furnizori independenți de servicii financiare din Europa Centrală și de Est. După aderarea Republicii Moldova, OTP Group este prezent în 12 țări din regiune.

 

 

Consiliul băncii


Consiliul băncii reprezintă interesele acţionarilor în perioada dintre Adunările Generale şi exercită conducerea generală şi controlul asupra activităţii băncii.
 

Organul executiv al băncii


Organul executiv este un organ colegial, denumit Comitetul Executiv al Băncii. De competenţa organului executiv ţin toate chestiunile de conducere a activităţii curente a băncii, asigurarea îndeplinirii hotărîrilor Adunării Generale a Acţionarilor şi a deciziilor Consiliului băncii.

Membrii Consiliului băncii

Preşedintele Consiliului băncii

Zoltan Major

Director Executiv, Director Guvernanța Corporativă OTP Bank Plc, Ungaria; Președinte al Consiliului OTP BANK JSC, Rusia; Președinte al Consiliului OTP BANK JSC, Ucraina. 

Membrii Consiliului băncii

Attila Beer

CEO Alukönigstahl Sisteme de Aluminiu Otel si Plastic SRL România;  CEO Alukönigstahl SRL RM.

Rodica Hîncu

Profesor Universitar, Departamentul "Investiții si activitate bancara", Academia de Studii Economice din Moldova

Eszter Erika Huszár

 
Comitetul Executiv al băncii

Lászlό Diόsi

Preşedintele Comitetului Executiv - CEO

Stela Ciobanu

Vicepreședinte al Comitetului Executiv – Secretar General
 

Elena Guzun

Vicepreședinte al Comitetului Executiv – Director Comercial Corporate Banking 

Petru Delinschi

Vicepreședinte al Comitetului Executiv – Director Comercial Retail Banking

Iurie Rusu

Vicepreședinte al Comitetului Executiv - Şef Divizie IT&Operaţiuni