„Dă sens banilor” împreună cu Fundația pentru educație financiară „OK”

„Dă sens banilor” împreună cu Fundația pentru educație financiară „OK”

Pentru navigarea inteligentă în lumea cifrelor și planificarea resurselor - educația financiară poartă caracterul unei necesități stringente. În săptămâna 22 - 26 martie, marcăm și promovăm educația financiară la nivel global.

În calitate de bancă sistemică a pieței financiare din Republica Moldova, Mobiasbanca – OTP Group contribuie constant la educarea comportamentului financiar responsabil. Acest demers s-a materializat în fondarea Fundației pentru Educație financiară „OK” - fundația care oferă gratuit cursuri de educație financiară indiferent de vârstă sau statut social. Pentru zilele următoare, ne alăturăm demersului global, organizând o serie de activități atât pentru copii și tineri, cât și adulți.

În mai puțin de un an de activitate, în condiții de restricții, Fundația pentru educație financiară „OK” a furnizat continuu programe de educație financiară pentru circa 500 de beneficiari, în cadrul a 50 de sesiuni de training și peste 150 ore de instruire prin joc.

Punctele forte ale programelor de training sunt: oportunitatea de a calcula bugetul familiei și familiarizarea copiilor cu noțiunile de nevoi, cheltuieli, venituri, economii, împrumut, datorie, responsabilitate financiară, etc. În cazurile traing-urilor pentru copii, informațiile sunt furnizate prin intermediul jocurilor validate de specialiștii internaționali - Banking și MoneytaimentBox.

„Cel mai sigur și sustenabil mod de a asigura evoluția – personală, profesională și, mai departe, socială – este investiția în educație. Este suficient să ne ghidăm de exemplele oferite de națiunile de succes ale lumii, ca să ne convingem că o societate responsabilă pornește de la o educație financiară temeinică,” afirmă dl László Diósi, Președintele Comitetului Executiv - CEO al Mobiasbanca – OTP Group și Președintele Fundației pentru Educație Financiară „OK”

În perioada 22 - 26 martie, sunteți invitați să:
- participanți la webinarii din proiectul Maratonul Educației Financiare al Fundației OK, organizat pentru instituțiile de învățământ din țară;
- urmăriți informații utile în mediul online despre soluții pentru planificarea bugetului, evitarea cumpărăturilor impulsive, economisire etc.;
- participanți la webinar-ul pe tema Tipuri de date cu caracter personal și norme de protecție a acestora, susținut de un expert independent în domeniu, joi, 25 martie,

Urmăriți pagina Mobiasbanca – OTP Group și paginile Fundației: Facebook, Instagram, LinkedIn, pentru îndrumări eficiente în domeniul educației financiare.

Managerii de companii private, părinții și cadrele didactice, pot solicita participarea la programele de educație financiară printr-un mesaj la adresa contact@okcenter.md sau direct pe okcenter.md.

Fundația pentru Educație Financiară „OK” este o organizație neguvernamentală, non-profit și apolitică, care contribuie la creșterea gradului de educație financiară a populației. Fundația a fost fondată la data de 5 decembrie 2019, sub patronajul Mobiasbanca – OTP Group S.A. oferind programe gratuite și adaptate pentru toate categoriile de vârstă.

Distribuie pe rețelele de socializare