Picture

OTP Internet Banking

#banking pe upgrade

Ai toate conturile tale

într-o singură aplicație

Vezi operațiunile efectuate

în orice moment și de oriunde

Deschizi depozite online

 în condiții avantajoase

OTP Internet Banking

Acum e mai ușor să ai grijă de banii tăi și ai afacerii tale, pentru că ai toate conturile într-o singură aplicație! Da, ai înțeles bine, poți gestiona profilul personal și cel de afaceri, într-o singură aplicație web - OTP Internet Banking.

Cu OTP Internet Banking ai acces la conturile bancare în orice moment, de oriunde în lume și în deplină siguranță, de pe orice calculator sau tabletă conectate la Internet. Alege profilul de utilizare adaptat nevoilor tale, tranzacțional sau informațional, și bucură-te de o nouă experiență de Online Banking.

 • Profilul tranzacțional este conceput pentru cei care își doresc mobilitate și control deplin în gestiunea conturilor și de o multitudine de funcționalități inovatoare.
 • Profilul informațional este pentru cei cărora le este suficient să fie informați, în timp real, despre starea conturilor și tranzacțiile efectuate, dar fără posibilitatea de a efectua tranzacții.

Ce poți face în OTP Internet Banking?

Profil informațional

Optând pentru profilul informațional:

 • Ai acces nelimitat la conturile bancare, oriunde te-ai afla
 • Poți vizualiza soldul conturilor tale în timp real și descărca istoricul/detaliile tranzacțiilor gratuit și oricând ai nevoie
 • Poți căuta operațiunile efectuate, după criteriile de căutare disponibile
 • Vezi ratele de schimb valutar actualizate la minut
 • Vizualizezi informații despre cardurile bancare și tranzacțiile efectuate
 • Vezi informația despre creditele existente
 • Comunici cu banca prin mesagerie securizată sau prin Chat
 • Poți apela serviciul de asistență, oricând și în orice împrejurare
 • Găsești rapid cea mai apropiată Sucursală sau ATM, utilizând harta
 • Beneficiezi de siguranță sporită prin utilizarea tehnologiilor avansate de securitate

Profil tranzacțional

Dacă alegi profilul tranzacțional, mai poți adițional:

 • Face transferuri gratuite, în lei sau valută, între conturile personale deschise la bancă
 • Efectua transferuri către beneficiarii naționali, care au conturi deschise la Mobiasbanca – OTP Group sau la oricare altă bancă din țară, prin simpla introducere a numelui Beneficiarului către care ai mai făcut tranzacții și la costuri cu mult mai reduse comparativ cu serviciile P2P (de la card la card)
 • Face transferuri internaționale în valută, prin simpla introducere a numelui Beneficiarului către care ai mai făcut tranzacții
 • Deschide online conturi curente, de economii sau depozit
 • Plăti facturile pentru serviciile comunale și de telecomunicații într-un singur click și seta plăți programate (automatizate) pentru furnizorii de servicii și alte plăți, și scăpa astfel de grija plăților manuale
 • Seta plăți programate pentru alimentarea conturilor tale de economii sau a cardurilor de credit emise de Bancă
 • Face plăți de trezorerie, simplu și rapid
 • Creea și gestiona șabloane/modele de plăți și/sau transferuri așa cum îți dorești
 • Face schimburi valutare chiar și în mișcare, în doar câteva secunde
 • Beneficia de siguranță sporită în autentificare și autorizarea tranzacțiilor, prin utilizarea biometriei (Face ID/Touch ID)

Cum accesezi OTP Internet Banking?

Profil informațional

Dacă ești deja client și deții un card bancar activ, poți activa serviciul în 5 pași simpli:

Pasul 1: Accesează www.otpinternetbanking.md (versiunea desktop a site-ului)
Pasul 2: Selectează opțiunea „Creează cont
Pasul 3: Selectează profilul ”Informațional
Pasul 4: Indentifică-te utilizând Codul Numeric Personal, ultimele 4 cifre ale cardului și codul unic de identificare recepționat pe adresa de email comunicată băncii.
Pasul 5: Stabilește Numele de utilizator (ID) și parolă de acces statică din cel puțin 8 simboluri alfanumerice* (care conține litere majuscule, minuscule și cifre) pe care o vei utiliza pentru autentificările ulterioare.

Pentru un plus de mobilitate, îți recomandăm să instalezi aplicația OTP Mobile Banking, disponibilă gratuit pe Apple Store și Google Play.

Profil tranzacțional

Dacă ești deja client, poți solicita activarea serviciului în oricare din sucursalele băncii sau apelând Call Center la +373 22 256 456 și asigurându-te înainte de toate că datele personale oferite Băncii au fost actualizate (inclusiv adresa de email) și cunoști parola secretă de identificare.

După aderare, înregistrează-te urmând câțiva pași simpli:

Pasul 1: Accesează www.otpinternetbanking.md (versiunea desktop a site-ului)
Pasul 2: Selectează opțiunea „Creează cont
Pasul 3: Selectează profilul ”Tranzacțional
Pasul 4: Indentifică-te utilizând ID-ul utilizatorului din cererea primită de la bancă (pe hârtie sau prin email) și Codul Numeric Personal
Pasul 5: Stabilește Parolă de acces statică din cel puțin 8 simboluri alfanumerice* (care conține litere majuscule, minuscule și cifre) pe care o vei utiliza pentru autentificările ulterioare și confirm-o prin codul unic generat de dispozitivul Token sau de aplicația Mobias Token.

Pentru un plus de mobilitate, îți recomandăm să instalezi aplicația OTP Mobile Banking, disponibilă gratuit pe Apple Store și Google Play.

 

Ce înseamnă Mobias Token?

Aplicația Mobias Token te ajută să te conectezi și să autorizezi tranzacții în OTP Internet și Mobile Banking, utilizând cele mai avansate protocoale de securitate și tehnologii de tip Touch ID (scanare amprentă) / Face ID (recunoaștere facială). Mobias Token înlocuiește dispozitivele Token și te scapă de grija generării și copierii manuale a parolelor unice atunci când utilizezi OTP Mobile Banking de pe același smartphone - interacțiunea între aceste două aplicații este automatizată.

Descarcă gratuit aplicația Mobias Token de pe Google Play sau AppStore și activeaz-o de pe pagina principală OTP Internet Banking. Vezi cum o poți activa urmărind acest video.