Solidari pentru sănătate

Solidari pentru sănătate

Astăzi, de Ziua Mondială a Sănătății ne solidarizăm cu îndemnul „Construim o lume solidară și sănătoasă” lansat în acest an de Organizația Mondială a Sănătății (Building a fairer, healthier world).

Într-un contex global neașteptat și plin de incertitudini, Mobiasbanca – OTP Group a intervenit prompt în sprijinul sistemului de sănătate cu o donație de video laringoscoape de ultimă generație, echipamente de protecție și sprijin financiar.

Realitatea zilei de astăzi solicită în continuare suportul sistemului de sănătate,  iar banca noastră a continuat  să se implice cu donații de echipamente ultramoderne, care salvează vieți și protejează personalul medical.

Mobilizarea și identificarea de soluții fiabile, în proiectul „Respirație ușoară”, împreună cu Fundația Medicală „Valeriu Ghereg”, a permis dotarea instituțiilor medicale cu dispozitive High Flow Oxygen Therapy, de respirație non-invazivă, care se utilizează la insuficiența respiratorie și oxigenarea plămânilor, pentru a preveni agravarea stării pacienților și evitarea intubării oro-traheale, dar și pentru recuperarea pacienților infectați cu corona virusul de tip nou SAR-Cov-2.

Dispozitivele medicale sunt utilizate deja de medici și salvează vieți în cele patru instituții medicale din țară, unde se internează zilnic un număr mare de pacienți cu patologii respiratorii acute: Spitalul Republican „Timofei Moșneaga”, Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău și Spitalul Raional din Cahul.

Mobiasbanca – OTP Group a susținut cu încredere proiectul Fundației Medicale „Valeriu Ghereg” pentru că sunt specialiști în domeniu, medici, și cunosc foarte bine care sunt solicitările și necesitățile spitalelor din Republica Moldova la moment. Totodată, pentru bancă această acțiune este continuarea angajamentului de solidaritate cu sistemul de sănătate, recunoștință și respect pentru toți cei care se pun în slujba sănătății oamenilor.

Responsabilitatea fiecăruia dintre noi, în calitate de cetățeni, este cel mai direct și real ajutor pentru instituțiile medicale și personalul medical,  pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Mobiasbanca – OTP Group se implică în comunitate prin sprijinirea culturii, sportului, modului sănătos de viață și promovarea educației financiare. În anul 2020, a contribuit la sprijinirea sectorului medical în efortul de combatere a pandemiei cu un aport de circa 600 000 mdl, prin donația echipamentelor de protecție și a două laringoscoape video de ultimă generație pentru intubarea pacienților.

Distribuie pe rețelele de socializare