EFSE și OTP Bank își unesc forțele pentru finanțarea MSE-urilor din Moldova

EFSE și OTP Bank își unesc forțele pentru finanțarea MSE-urilor din Moldova

OTP Bank S.A. a semnat astăzi un acord de împrumut cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE). Împrumutul este în lei și reprezintă echivalentul a 20 milioane de euro, fiind parte a pachetului de răspuns la criză, prin care fondul și-a luat angajamentul de a susține micro-întreprinderile, întreprinderile mici și mijlocii (MSE). Acest împrumut va ajuta MSE-urile care își desfășoară activitatea în domenii importante afectate de criză, să-și sporească reziliența, susținând lanțul de aprovizionare și logistică, și va crește producția locală.

Semnarea noului parteneriat a avut loc într-un cadru festiv, la evenimentul cu tema: ”Winning in Extreme Uncertainty: The Power of Resilience” (Succesul într-o situație de extremă incertitudine: Puterea rezilienței"), care s-a desfășurat astăzi, 24 noiembrie 2022, la Chișinău.

OTP Bank este a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova, cu o istorie de succes în deservirea clienților corporativi, a MSE-urilor, întreprinderilor agricole și persoanelor fizice. Acest succes se datorează unei echipe dedicate de profesioniști și unui angajament puternic pentru finanțarea clienților săi într-un mod responsabil și personalizat, ceea ce face OTP Bank un partener strategic pentru EFSE în impulsionarea dezvoltării economice a Moldovei.

Prin acordarea împrumutului în moneda locală, EFSE facilitează finanțarea MSE-urilor de către OTP Bank în aceeași monedă în care acestea își calculează veniturile, oferindu-le un nivel suplimentar de securitate în contextul actual instabil, caracterizat de un mediu dificil, îngreunat de implicațiile economice, sociale și de securitate ale războiului ruso-ucrainean.

Președintele Consiliului EFSE, Klaus Müller, a declarat: "OTP Bank este un expert în deservirea MSE-urilor și susținerea lor pentru a-și crește competitivitatea și reziliența. Suntem onorați de parteneriatul cu OTP Bank pentru consolidarea eforturilor comune în finanțarea antreprenorilor în monedă locală, care, în aceste vremuri economice dificile, este esențială pentru a proteja dezvoltarea economică în Moldova."

„Acordul de finanțare cu EFSE este un vot de încredere și de apreciere pentru OTP Bank ca instituție bancară dar și pentru Moldova ca țară. Finanțarea din resursele EFSE permite sprijinirea clienților noștri în această perioadă economică dificilă, concentrându-ne în special pe nevoile de finanțare ale micro-întreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii. Creșterea economică ar putea fi accelerată de mai multe investiții, de oferta competitivă de instrumente și produse financiare, care ar putea duce în cele din urmă la costuri mai mici pentru împrumutul de capital. Credem în succesul acestui parteneriat și cooperarea eficientă cu EFSE” a declarat Bogdan Spuză, Președinte al Comitetului Executiv – CEO, al OTP Bank.

Pentru mai multe informații despre Fondul European pentru Europa de Sud-Est, accesați: www.efse.lu
Pentru mai multe informații despre Finance in Motion, accesați: www.finance-in-motion.com

Поделиться на Facebook