Programul de Stagiu „Premium”, încheiat cu succes la OTP Bank

Programul de Stagiu „Premium”, încheiat cu succes la OTP BankÎn decursul activității sale, OTP Bank a contribuit la formarea generației de specialiști în domeniul financiar bancar, inclusiv datorită eficienței proiectelor și programelor care susțin implicarea studenților în domeniul banking-ului.

În acest context, recent a avut loc ceremonia festivă de încheiere a Programului de Stagiu „Premium 2023”. Beneficiarii programului au fost un grup format din 20 de studenți din anului II, din cadrul ASEM, USM și studenți din anul VI - Centrul de Excelență în Administrarea Afacerilor.

Timp de o lună, tinerii au interacționat cu echipele departamentelor, au fost inițiați în specificul activității segmentelor de retail banking și corporate banking, tranzacții globale internaționale, dar și în domeniul riscurilor, iar la finele fiecărei săptămâni ei avea ocazia să discute cu membrii Comitetului Executiv al OTP Bank.

„Fiecare întâlnire cu studenții îmi creează o deosebită plăcere. Am profitat de această ocazie și le-am povestit despre parcursul profesional propriu, explicându-le că, atât sistemul bancar, cât și orice alt domeniu aferent le poate aduce provocări și experiențe valoroase pentru evoluția lor profesională. Am venit cu îndemnul să își exploreze potențialul, să fie deschiși spre cunoaștere, să nu aibă frică de eșecuri și să fie ambițioși.”, a declarat Petru Delinschi, Vicepreședinte al Comitetului Executiv – Director Comercial Retail Banking.

Menționăm că ediția curentă a stagiului de practică, în comparație cu cele din anii trecuți, presupune o formulă nouă de organizare, bazată pe necesitățile identificate în cadrul unui studiu calitativ realizat în perioada octombrie-noiembrie 2022, cu implicarea mentorilor OTP Bank.„Desigur, nu vrem să neglijăm rezultatul anterior, când, din 15 studenți, 7 au devenit colegii noștri. Totodată, acest fapt ne-a făcut să ne gândim cum am putea să realizăm stagiul curent mai interesant și mai atractiv pentru tineri. Astfel, am recurs la implicarea mentorilor OTP Bank, absolvenți ai Academiei de Mentoring - un proiect pilot în cadrul băncii, și le-am lansat provocarea de a face o echipă comună cu HR, la un prim exercițiu de onboarding în raport cu studenții. Feedback-ul lor a fost unul îmbucurător pentru noi și suntem convinși că abilitățile obținute le vor putea aplica în inițierea rapidă a noilor angajați.”, a specificat Radu Jechiu, Șef Departament Resurse Umane și Comunicare Instituțională.

În ziua evenimentului, stagiarii programului au ținut să-și împărtășească emoțiile și experiența acumulată:

„Vrem să vă mulțumim pentru programul divers și interesant. Inițial, aveam percepția prestabilită că o bancă este o instituție mereu gri, cu o atmosferă birocratizată, dar la OTP Bank nu a fost așa. Am realizat că aici este locul unde se petrec și lucruri creative, interesante și este apreciată abordarea individuală, ceea ce ne-a plăcut foarte mult.”, susține Valeriu Jabin, student în anul I, ASEM.

Reiterăm că OTP Bank S.A. oferă tinerilor specialiști perspective de dezvoltare și afirmare profesională în domeniul financiar-bancar, precum cu remunerare motivantă și o ambianță prietenoasă de lucru.

 

Distribuie pe Facebook